Bøger

Bøger

Familieplejere udgiver bog om kommunalt svigt

Mandag den 27. maj kl. 12 er Socialpædagoger vært ved udgivelsen af to familieplejeres bog om 50 eksempler fra deres hverdag. ”De mange historier er barsk læsning. Det er historier om anbragte børn der bliver svigtet. Og om en faggruppe, der ikke bliver behørigt anerkendt for deres enorme faglige indsats,” siger Socialpædagogenes formand Benny Andersen

”Svigtet ingen vil se”. Sådan lyder titlen på en bog, to familieplejere – Joan Schroeder
 og Elin Søndergaard – har skrevet om 50 cases fra deres familiepleje-kolleger. Der er tale om 50 historier om kommunal forvaltning på familieplejeområdet. 

”Det er barsk læsning. Både fordi man kan læse om en masse anbragte drenge og piger, som ikke bliver set og hørt, men kastet rundt af kommuner, som virker alt for lidt optaget af barnets tarv. Og ikke mindst fordi det handler om en faggruppe – familieplejerne - som alt for sjældent bliver anerkendt og brugt for den værdifulde faglige indsats, de yder hver dag året rundt. Det er barsk, men i høj grad væsentlig læsning,” siger Socialpædagogenes formand Benny Andersen.

Elin Søndergaard, der er den ene af de to forfattere siger om baggrunden for udgivelsen:

”Vi har i flere år nu kunnet opleve, at vores kolleger bliver mere og mere pressede og må lægge ryg til mere og mere. Vi vil derfor forsøge at gøre opmærksom på, at vi her har en faggruppe, der føler sig overset og alene. De 50 cases fortæller historier om familieplejere, der ikke føler sig anerkendt som ligeværdige fagpersoner i samarbejder, men sat uden for døren uden at blive inddraget i beslutninger omkring barnet. Familieplejere, der føler sig alene om opgaven uden supervision eller tilbud om psykologhjælp eller den nødvendige efteruddannelse.”

Bogen ”Svigtet ingen vil se” bliver udgivet ved en reception hos Socialpædagogerne Brolæggerstræde 9, mandag den 27. maj kl 12.00. Her kan man møde de to forfattere - Joan Schroeder og Elin Søndergaard - og Socialpædagogernes formand Benny Andersen.

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Gode artikler i din indboks

Brugerafstemning

Oplever du også problemer i sagsbehandlingen?

Search