Bøger

Bøger

En sej fortælling fra en sej mor til 3 børn med specielle behov

SEJE MOR - en fortælling om livet med 3 børn med særlige behov

Boganmeldelse af bogen "SEJE MOR" - skrevet af Monica Lylloff. Bogen er tilsendt til HandicapBarn.dk for anmeldelse.

Spændende bog med en fortælling om at blive forældre til et barn med specielle behov, eller rettere sagt forældre til 3 børn med hver sine specielle behov.

Monica Lylloff har skrevet en fremragende bog om at være mor til handicappede børn - hele 3 stk af slagsen og alligevel få det til at fungere og har haft overskuddet til at skrive denne bog. Her kommer hun også med gode råd til forældre i samme situation.

Det er en bog, som rører en dybt inde i hjertet om hvad forfatteren skulle igennem. En fortælling som hun gerne dele med andre både til familier med børn med specielle behov samt til andre, der nu bedre kan forstå hvad det vil sige at gennemgå det at blive forældre til et barn med specielle behov.

"Jeg kunne ikke svinge en tryllestav og få diagnoserne til at forsvinde. Men jeg kunne vælge at ændre mig og måden at være i familien på"

Monica Lylloff

Mange forældre vil sikkert kunne nikke genkendende til mange af de ting Monica Lylloff skriver om. Blandt andet ”Jeg kan tælle antallet af børnefødselsdage Sarah er blevet inviteret til på en hånd”

Forfatteren er ikke bange for at fortælle læseren om de mange sorger og glæder som hun har med sine børn med specielle behov.

Bogen er ikke blot til nybagte forældre til et barn med specielle behov, hvor de kan læse om de mange udfordringer som er med at have et sådant barn, men også til forældre som har haft dette i nogle år. Alle kan få noget ud af bogen.

Noget af det vi også lagde mærke til, da vi læste den fremragende bog igennem, var det dilemma som opstår når man er nødt til at skulle tage til aktiviteter og ferie uden at skulle have alle sine børn med grundet deres handicap. Hele beskrivelsen er meget værd at læse og sætter også tanker i gang om dette.

Kampen for hjælpemidler fylder også meget hos mange familier med et handicappet barn. Dette beskriver Monica på fremragende vis hvordan man skal kæmpe for at få de rette hjælpemidler til en barn.

Om §50 undersøgelsen hvor der kommer hvad vi på redaktionen vil betegne som en trussel om anbringelse allerede fra start, udsættes familien også for.

"Hun startede ret hårdt ud med at sige, at nogle undersøgelser ender ud med en anbefaling om tvangsfjerndelse af børnene" citat fra bogen, hvor en §50 sagsbehandler udtaler dette.

Det er ikke kun de personlige erfaringer med handicappede børn som forfatteren kommer med, men der er kommer også gode ideer til hvordan man kan få den rette hjælp herunder hvordan med tabt arbejdsfortjeneste.

Forfatteren nævner også at der kan søges meget god hjælp i diverse facebookgrupper, hvor forældre hjælper andre forældre i samme situation. (HandicapBarn.dk har også netværksgrupper for forældre med handicappede børn, red.)

Citat fra bogen "På Facebook findes mange lukkede grupper for forældre til børn med de fleste diagnoser. Pudsigt nok er det ofte der, der er mest hjælp at hente..:"

Noget som vi finder meget interessant i bogen er forfatterens ønske om at der skal være en kordinerende tovholder, som Monica Lylloff beskriver det som.

Hele bogen er et hudløst portræt af en familie, hvor der også er børn med specielle behov, men hvor både de mindre gode perioder beskrives, men sandelig også hvordan man kan lade op, som forfatteren gerne kommer med gode ideer og fortællinger om hvordan dette kan ske.

Vi kan kun anbefale, at man læser denne bog.

Fakta om udgivelsen:

ISBN 978-87-970914-0-1
Forfatter: Monica Lylloff
Format: 148-210 mm 144 sider
Udgivelse: 1. februar 2019
Vejl. pris ved køb hos forlaget 149 kr
Men Monica Lylloff har oplyst overfor HandicapBarn.dk at hvis man køber den hos hende er prisen 129,- 
Kontakt Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Gode artikler i din indboks

Brugerafstemning

Oplever du også problemer i sagsbehandlingen?

Search