Nyheder om handicap

Nyheder

Vidste TV2 Dokumentaren "Da autismen væltede os" det reelle billede?

Torsdag den 12. maj 2016 bragte TV2 en dokumentar om hvordan det er at leve med autisme. Baggrunden for at TV2 Dok har lavet dokumentaren, er den ene af familierne Hertz Winter henvente sig til TV2 i håb om at få lavet en dokumentar om autisme. 

“Vi kontaktede Tv2 i håb om, at de ville lave en dokumentar om autisme. Vi mødte modstand og manglende forståelse både i den offentlige sektor, og fra vores pårørende, når vi bad om hjælp. Da vi på et tidspunkt fik et afgørende afslag, følte vi, at vi stod med to muligheder; at bede andre om at lave en underretning på os forældre eller, at få skabt fokus på autisme og på vores udfordringer”.

Flot af de to familier, som havde modet til igennem 6 måneder at have et filmhold så tæt på, når man ved at det kan være meget grænseoverskridende for autister at der er ting, som ikke er normalt. Det kan man just ikke sige, når der er filmfolk rundt om en.

Desværre gav TV2 dokumentaren ikke et forskelligt billed af autisme, her tænker jeg på de mange, hvor autister er indelukket, og indadreagerende. Men det er der jo hellere ikke TVinteresse, da man så ikke har noget action der. Sådan har TV udvikling sig i dag, hvor der skal være gang i det hele hele tiden, og det er ikke de to familiers skyld, at TV2 dokumentaren ikke viser den mere stille side af autisme.

Desuden havde det været mere rart, hvis TV2 dok også havde haft autister af hvert køn med i deres portræt. For mig at se, så har klipperen og produceren på TV2 Dok'en ikke nok kendskab til autisme på den måde som de har fremstillet autisme på.

Derfor havde det også klædt TV2 at have haft en med autisme til at sidde med ved klippebordet for at få de forskellige vinkler med.

I løbet af udseendelsen kom der en forskningsleder ind og fortalte om at man ikke ved hvorfor autisme opstår. Jeg har truffet flere, som deler min holdning til, at de kemiske stoffer vi omgiver os med dels i fødevarer mens også rengøringsmidler, parfumer og lignende reagerer på vores gener vi har.

Hvorfor er der kommet så mange personer, som har autisme nu i forhold til før man begyndte at opfandt de kemiske forbindelser. Nuvel nogen vil fremsætte, at man er i stand til at diagnosticere nu ift hvad man kunne tidligere. Ja, det er korrekt, men allerede så som jeg ser det så er der en stigning grundet i de kemiske stoffer i sprøjtemidler, der går i vores fødekæde.

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Gode artikler i din indboks

Brugerafstemning

Oplever du også problemer i sagsbehandlingen?

Search