Sundhed

Sundhed

Stærk dokumentar om at finde en kur mod cancer men Kræftens Bekæmeplse afviser filmens indhold som skævvreddet

Den 15. oktober 2015 udgav Ty Bollinger den første del af en 9-delt dokumentarserie, som han kalder The Truth about Cancer: A Global Quest (Sandheden om Kræft: En global søgen). Her har Ty Bollinger rejst rundt i verden for at få afdækket spørgsmålt om kræftens gåde og hvorfor den ikke bliver løst.

I dokumentarens første afsnit fortæller han udfra sine oplysninger om hvordan medicinalindustrien kvæler alle konkurrerende kure mod cancer. Kure, som virker imodsætning til kemo - ligesom han fremlægger oplysninger om hvordan samme industri forfølger læger i USA, der bruger alternative metoder. Ligesom han opstiller flere andre problemstillinger, som han eksempelvis mener, at medicinalindustrien har opbygget et sundhedsvæsen i den vestlige verden, der fastholder folk i sygdom, som disse firmaer tjener meget på.

Derfor har vi gerne ville spørge Kræftens Bekæmepelse om disse spørgsmål:

  • Hvad er jeres holding til at medicinalfirmaer kvæler alle konkurrende kure mod kræft, som faktisk virker (i modsætning til kemo)?
    Hvad er jeres holding til, at medicinalfirmaer forfølger læger i USA der bruger alternative metoder?
    Hvad er jeres holding til, at der er opbygget et sundhedsvæsen der fastholder folk i sygdom, som det fremgår af dokumentaren?`
    Hvad er jeres holding til at gennemføre en indsamlingskampagne i uge 43 som hedder knæk cancer, når I er bekendt med denne dokumentar?

Desværre har det ikke været muligt til redaktionens slutning, at få svar fra Kræftens Bekæmpelse men de har lovet at komme med svar senere. Kommunikationschefen hos KB har dog anført i svar til os, at der vil gå flere dage før de kan komme med et svar.

Kræftens Bekæmpelse uenig i dokumentarens anfægtninger

Der er her efter afslutningen på artiklen kommet et indspark fra overlæge, lægefaglig redaktør hos Kræftens Bekæmpelse Jens Oluf Bruun Pedersen, som skriver "Tak for din henvendelse til Kræftens Bekæmpelse vedrørende kemoterapi og medicinalindustri. Jeg har set hele filmen igennem - og det er unægtelig interessant at høre de forskellige synspunkter som kommer frem her. Nu er jeg selv kræftlæge og kender en del til både amerikanske forhold og forholdene herhjemme. Og der er meget stor forskel på, hvordan man i USA og her tackler kræftbehandlingen og på hvordan f.eks. medicinal industrien har mulighed for at påvirke de enkelte læger.

Ud over det er der ikke noget særlig nyt i det, vi hører i filmen. Med jævne mellemrum kommer der artikler, film og andre ytringer som bringer den etablerede kræftbehandling og ikke mindst medicinalindustrien i miskredit. Og det er altid godt med en kritisk holdning, og et vågent øje på så væsentlige "aktører" i vores samfund.

Den aktuelle film er desværre meget tendentiøs, unuanceret og ensidig, hvilket gør den mindre seværdig. Der er på ingen måde tale om en egentlig dokumentarfilm, da der ikke dokumenteres noget. Derimod er der mange historier  og løse påstande som kan være falske eller sande, vi ved det ikke. Gid man havde dokumenteret noget af det. Så have budskabet unægtelig stået noget stærkere.

Med hensyn til de "faktuelle" oplysninger om cancer og kemoterapi i filmen, så får vi kun halvdelen af fakta, halvdelen af sandheden - så jeg må konstatere, at det faktuelle i filmen er noget skævvredet - desværre. For det havde ikke været nødvendigt. Det er såmænd ikke forkert det, der siges om kemoterapi og bivirkninger, men der mangler unægtelig  en hel del før hele sandheden er kommet frem.

Så jeg må desværre sige, at det ikke er muligt for mig, ud fra denne film at kommentere eller besvare de spørgsmål du har fremsat, da der ikke er dokumentation for de påstande der fremsættes. Med denne film synes jeg at sagen, som filmholdet forsøger at fremføre, tabes på gulvet, nemlig dette: "Her er sandheden om kræft".

Derfor er Kræftens Bekæmpelse uenig i dokumentarens indhold, og det lader vi stå lidt..... Hvorfor afviser man filmens indhold, som KB anfægter som skævvredet? Er det ikke i deres interesse, at folk kan blive helbredt for deres cancer når en sådan opdages? 

Vi vil også gerne have haft en kommentar fra Kræftens Bekæmpelse om deres holdning til at gennemføre en indsamlingskampagne i uge 43, der sidste år indbragte ca 153 af de 818 milioner kroner Kræftens Bekæmpelse - det vil sige 19% af den samlede årsindsamling som Kræftens Bekæmpelse havde i 2014. 

Læs Klaus K Blog's kommentar på denne artikel - klik her

Første del af dokumentaren "The Truth About Cancer: A Global Quest - The True History of Chemo & The Pharmaceutical Monopoly" ved at klikke her (åbner i nyt vindue)

 

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Gode artikler i din indboks

Brugerafstemning

Oplever du også problemer i sagsbehandlingen?

Search