Sundhed

Sundhed

Direktøren anklages for videnskabelig uredelighed

Kritikken omkring den meget omstridte vaccine mod livmoderhalskræft har taget en ny drejning, da også en ledende overlæge Kim Varming ved Aalborg Universitetshospital går ind i debatten. Kim Varming anklager nu direkte Sundhedsstyrelsen for at vildlede om HPV-vaccinen. 

"Der er ikke bevis for, at den omstridte HPV-vaccine kan redde liv." Det siger Kim Varming i en udtalelse til dagbladet Information. Kim Varming går nu kraftigt i rette med Sundhedsstyrelsens information om vaccinen, som gratis tilbydes yngre kvinder.

Anklages for misinformation

Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm anklages i samme artikel i Dagbladet Information af den ledende overlæge ved Aalborg Universitetshospital for at udføre videnskabelig uredelighed. Det sker på baggrund af, at Sundhedsstyrelsen med deres direktør Søren Brostrøm i front har udtrykt bekymringer for at sige ta HPVvaccinen beskytter imod livmoderhalskræft og at den redder liv. 

Sundhedsstyrelsen og Søren Brostrøm skal ifølge de udtalelser, som Kim Varming fremkommer med, oplyse, at HPV-vaccinen beskytter mod livmoderhalskræft og det redder ca 100 pigers liv om året, hvilket ikke er korrekt ifølge overlægen. Der er tale om misinformation, da det ikke er blevet bevidst at vaccinen beskytter mod kræft. Derfor anklager han nu igen styrelsen og dens direktør for at føre befolkningen og de politikere bag lyset, som ellers skal træffe beslutninger om vaccinatiosnprogrammer. Det siger han til Information

Det Europæiske lægemiddelagentur modtog fredag en omfattende kalge over sin håndtering af sagen omkring mulige bivirkninger, da de skulle undersøge sidste år sagen om bivirkninger af HPV-vaccinen.

Men det er ikke første gang at ledende overlæge Kim Varming ved Aalborg Universitetshospital er ude med riven efter Sundhedsstyrelsen. På Twitter den 17. november 2015 skrev Warming også "HPV Når en myndighed fejltolker en konklusion på en rapport, der ikke er tilgængelig, har det karakter af uredelighed og folkeforførelse".

Andre læger både fra Danmark og udlandet bakker op om kritikken, som du kan læse mere om i Dagbladet Informations artikel

 

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Gode artikler i din indboks

Brugerafstemning

Oplever du også problemer i sagsbehandlingen?

Search