Sundhed

Sundhed

Kronikertilskud bliver givet automatisk fra 2016

Fra den 01. januar 2016 skal lægerne ikke længere søge Sundhedsstyrelsen om kronikertilskud til de patienter, der er berettiget til dette. Når vi går ind i det nye år indføres et fast årligt egenbetalingsloft på udgofter til tilskudsberettiget medicin opgjort i tilskudspriser. Egenbetalingen bliver 3.830 kr målt i 2015-pristallet.

Hvad betyder det så? Det betyder, at alle borgere automatisk får 100% tilskud til tilskudsprisen på tilskudsberettiget medicin, når borgeren har haft en årlig egenbetaling til tilskudsberettiget medicin på over 3830 kr.

Sundhedsstyrelsen oplyser på deres webside, at borgere, hvis tilskudsperiode udløber i 2016, og som den 1. januar 2016 har haft egenudgifter til tilskudsberettiget medicin (opgjort i tilskudspriser) på over 3.830 kr., vil automatisk få udbetalt (udlignet) differencen ved første receptekspedition på apoteket efter den 1. januar 2016.

Automatiseringen af kronikertilskudet er indført som følge af Folketinget har sikret, at der for alle borgere med et stort medicinforbrug lægges et automatisk loft over den årlige egenbetaling for tilskudsberettiget medicin

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Gode artikler i din indboks

Brugerafstemning

Oplever du også problemer i sagsbehandlingen?

Search